Betalingen van je creditcard

Voor sommige betalingen gebruik je je creditcard en niet je kostenrekening of ontvangstenrekening. Wanneer je een betaling via een creditcard kunt voorkomen. Altijd doen. Dan hou je overzicht. Maar soms is het niet mogelijk. Hoe verwerk je dat dan?

Wanneer je klanten betalen of wanneer je affiliate inkomsten ontvangt, dan is dit omzet. En je kan dit geld dan overmaken naar je ontvangstenrekening. Je voert vervolgens dit bedrag op als een ontvangst bij 'vooruitkijken'. 

Wanneer je betalingen doet vanaf je creditcard dan voelt het verwerken al wat lastiger. Maar het is simpel.
Een uitgave van je creditcard, is een uitgave die in principe van je kostenrekening moet worden betaald.

Je creditcardsaldo wordt maandelijks automatisch afgeschreven van je kostenrekening

Check van te voren welk bedrag er de afgelopen 6 maanden is afgeschreven. Bepaal vervolgens wat het gemiddelde bedrag is en vul dit in als uitgave bij 'vooruitkijken'. Met als datum het moment dat de Creditcardmaatschappij doorgaans incasseert.

Je creditcardsaldo moet je zelf aanzuiveren vanaf je kostenrekening

Check van te voren welk bedrag er de afgelopen 6 maanden is afgeschreven. Bepaal vervolgens wat het gemiddelde bedrag is en vul dit in als uitgave bij 'vooruitkijken'. Met als datum bijvoorbeeld de 30e van elke maand. Je boekt vervolgens op deze datum het openstaande saldo over naar de Creditcardmaatschappij.

Zeker wanneer je veel betaald via je creditcard is het wijs om deze mee te nemen in je uitgavenoverzicht in Fineezy. Niets zo lelijk als een onverwachte uitgave die je had kunnen voorzien.