Voorspellen en vooruitkijken

Fineezy is jouw persoonlijke financiële goeroe. Die jouw helpt je geldzaken te voorspellen. Jij vult je verwachte inkomsten en uitgaven in, zowel op korte als lange termijn. En voilà Fineezy doet de rest!

Op het Dashboard vind je de grafiek 'saldo kostenrekening'. Een financiële weersvoorspelling die laat zien hoe deze verwachtingen je toekomstige banksaldo beïnvloeden. Hoe nauwkeuriger jij bent met het invullen van je verwachte inkomsten en uitgaven, hoe beter je saldo-voorspelling zal zijn. 

Het is net als darten, maar dan zonder de pijltjes. Het doel? Ervoor zorgen dat je nooit onder de 'nul' lijn duikt. Als je dat lukt, kun je achterover leunen en je andere (spaar)rekeningen met rust laten. En het mooiste van alles? Je bent dan je omzetdoel aan het halen. Das een medaille waard!

Bij het bepalen van je omzetdoel heb je ook vastgelegd hoeveel van je omzet je maximaal aan kosten wilt besteden - een beetje zoals het instellen van je eigen financiële snelheidslimiet. Probeer je hier aan te houden. En check regelmatig of je binnen de limiet blijft. 

Jouw kompas

De grafiek met de kostenrekening, is als een kompas. Altijd ready om jou te laten zien wanneer je van koers raakt qua geld en met hoeveel. Het is je persoonlijke adviseur, die verschillende 'wat als' scenario's uittekent. 
Bijvoorbeeld:
- Wat als je besluit sommige facturen, fashionably late, te betalen?
- Wat als je klanten late (of juist vroege) vogels zijn met hun betalingen? 
- Wat als je  wat extra verkopen uit je hoge hoed tovert? Of een JA krijgt op die toffe offerte?

Nu kan het soms gebeuren dat je meer uitgeeft, of een grotere investering hebt, dan de rereguliere uitgaven die je had gepland. In deze gevallen moet je waarschijnlijk in een andere geldkist duiken. 


Tip! Als het op financiën aankomt, is het altijd veiliger om de pessimist te spelen

- overschat je uitgaven en onderschat je ontvangsten - 

Elke keer dat je een ontvangst invoert, vergeet dan niet de plus-één voor eventuele bijkomende kosten.