Het saldo aanzuiveren van je kostenrekening

Wanneer je het saldo aanzuivert van je kostenrekening (of geld retour hebt gekregen) verwerk je dit in Fineezy bij:
 'Vooruitkijken ➡️ 'Uitgaven'

Hoe verwerk je deze storting in Fineezy?

Je klikt in het menu op 'Vooruitkijken' en vervolgens op tabblad 'Uitgaven'.

Vervolgens klik je op 'Toevoegen' en vul je het bedrag dat je gaat storten (of is gestort) in met het minteken ervoor. En de dag waarop je hebt gestort of gaat storten.


💡Alle bedragen van je uitgavenrekening vul je in Fineezy als een plus bedrag in. Wanneer je dan een storting doet, doe je het tegenovergestelde. Dan vul je een negatief bedrag in. 

Voordat je geld gaat 'lenen' van een andere rekening, check nog eerst even dit:

  • Wat veroorzaakt het te kort aan geld? 
  • Kun je schuiven met geld om het te kort te verminderen? (klanten eerder laten betalen/leveranciers iets later?)
  • Is het gat binnenkort te dichten met nieuwe omzet? Hoe ziet het saldo er de komende weken uit?
  • Doe je een extra uitgave? Moet dit dan nu? Of kan het ook later?

We zijn al snel geneigd om geld te 'lenen' uit een ander potje. Maar je hebt bij het stellen van je omzetdoel al rekening gehouden met je kosten en investeringen. Als je dan niet uitkomt, dan gaat er ergens iets mis. Dat kan een te kort aan omzet zijn, je geeft teveel uit, of klanten betalen niet op tijd. 

Kijk eerst of je kunt schuiven met betalingen en ontvangsten. Soms kun je zo al snel het gat verkleinen. Is dat echt niet mogelijk, dan maak je vanaf een andere rekening geld over. Waarbij je het eerst kijkt naar je buffer/winst rekening. Die is daarvoor bedoeld. Zuiver je rekening aan met het te kort dat je ziet in je dashboard. Niet meer. Want dan hou je jezelf voor de gek. Zo blijf je sturen. En als je het nog mooier wil doen. Dan stort je dat geld in de toekomst ook weer terug naar je winstrekening. Zo leen je echt.