Terugkerende uitgaven met elke keer een ander bedrag

Hoe verwerk je uitgaven die je wel vaak hebt Maar elke keer een ander bedrag zijn? 

Niets vervelender dan een geniepig (grote) uitgave die zomaar ineens oppopt. En jouw zorgvuldig uitgerekende budget volledig in de war schopt. 

Maar even eerlijk. Veel uitgaven zijn niet onverwacht. We 'vergeten' ze alleen makkelijk. Of voor het gemak. We weten heus wel dat onze laptop een keer kapot gaat. De auto voor een APK moet of je personeel vakantiegeld wil in mei.  

Laat je niet meer verrassen

Pak een pen en papier (of laptop) erbij en noteer alle onregelmatige uitgaven. Stel jezelf de vraag: 'Welke uitgaven heb ik elk jaar wel. Of eens in de 2,3, 5 jaar? Waar wil en/of moet ik rekening mee houden?

Als je dat rijtje hebt dan ga je hier geld voor reserveren vanaf je kostenrekening. Door bij VOORUITKIJKEN een uitgave toe te voegen als: Reservering Vakantiegeld Personeel of Reservering vervanging laptop. Die je maandelijks laat terugkomen.

Elke maand maak je dan een bedrag over van je kostenrekening naar een spaarrekening die je bijvoorbeeld 'Reserveringen' noemt.

Door op deze manier je onregelmatige uitgaven op te nemen in je maandelijkse budget, zorg je ervoor dat je je niet meer laat verrassen.