Hoe je je bankrekeningen inricht voor je start

Jouw Cash, jouw regels

Al je geld op Ć©Ć©n bankrekening? Dat zorgt voor verlies van grip op je geld. Koppel je inkomsten los van je uitgaven. Geef elke euro een doel en verdeel ze over 5 rekeningen. Zo houd je de boel strak in handen en geef je je geld betekenis. Laat Fineezy je helpen je geld beter voor je te laten werken. šŸš€  

Optimaal inzicht met 5 bankrekeningen

Bij Fineezy weten we dat 5 rekeningen zorgen voor het ultieme overzicht. Minder rekeningen? Minder overzicht. Dan bestaat er het gevaar dat je geld uitgeeft dat eigenlijk voor iets anders bedoeld was. En dat is niet waarvoor je Fineezy hebt.

Om te beginnen met Fineezy, raden wij je aan de volgende rekeningen te openen. 

  • Ontvangsten rekening : Hierop ontvang je de betalingen van je klanten.
  • Kostenrekening: gebruik deze rekening voor al je zakelijke uitgaven.
  • Salarisrekening: reserveer hier geld voor je salaris en betaal jezelf hieruit.
  • Belastingrekening: voor het reserveren en betalen van de BTW en Inkomstenbelasting.
  • Winstspaarrekening: bouw hier een buffer op voor je bedrijf, bonus en onverwachte uitgaven.

Met deze rekeningen houd je jouw geld overzichtelijk en ben je klaar om financieel succes te halen met Fineezy. 

šŸ’”Praktische tip:

Zorg dat de ontvangsten-, kosten- en salarisrekening betaalrekeningen zijn. Omdat je hiermee vaker geld overboekt. De rest kunnen spaarrekeningen zijn. 

Kan het ook met minder rekeningen? 

Fineezy staat voor simpelheid. Maar we snappen dat je soms beperkt bent door je bankkeuze. Of andere praktische overwegingen, zoals een pinapparaat. In dat geval kun je nog steeds succesvol budgetteren met 3 bankrekeningen. 

Wil je profiteren van de van de simpele aanpak? Dan raden we banken aan als KNAB en BUNQ. Ze bieden niet alleen meer rekeningen, maar ook een handige overstapservice. Om het overzetten van je incasso's eenvoudiger te maken 

Heb je een andere bank? Dan kun je meerdere spaarrekeningen gebruiken i.p.v. betaalrekeningen om je geld te organiseren. Het belangrijkste is, dat je de controle houdt en bewust omgaat met je geld. In combi met Fineezy is financiĆ«le duidelijkheid altijd binnen handbereik. 

ā˜ļøLet op: 

  • Als je huidige bankrekening is gekoppeld aan je boekhoudprogramma. Zorg er dan voor dat je de nieuwe rekeningen ook koppelt aan je boekhouding. (of laat koppelen door je boekhouder). 
  • Bepaal welke rekening je gaat aanhouden voor je uitgaven. Vaak heb je al automatische incasso's lopen. Het is meestal makkelijker om een nieuwe rekening te gebruiken voor je ontvangsten. En vervolgens het rekeningnummer op je facturen aan te passen en/of bij je betaalprovider. (dan al je leveranciers een nieuw rekeningnummer door te geven.

Hulp nodig bij het organiseren van je geld met Fineezy?

We snappen dat het inrichten van je rekeningen en het organiseren van je financiĆ«n soms een uitdaging kan zijn. Daarom bieden we met regelmaat trainingen aan om je te helpen bij het inrichten van je rekeningen en het optimaal benutten van de tool. 

Klik hier voor meer informatie over onze traningen. En ontdek hoe je jouw financiƫn naar een hoger niveau kunt tillen met Fineezy. Samen zorgen we ervoor dat je volledige controle hebt over je geld en je financiƫle doelen bereikt!