Betalingen die terugkomen, maar elke keer anders zijn

Boodschappen, marketingads, drukwerk, bepaalde inkoop etc. Je weet dat het elke week, maand gaat komen. Maar niet precies wat het bedrag gaat worden. Hoe verwerk je dit? 

Voorbeelden

Stel je hebt een advertentiebudget voor jezelf bepaald die je wekelijks betaald. Maar wat je daadwerkelijk betaalt wisselt nog wel eens van je voorgenomen budget. En soms zet je het wel eens een paar weken stil. Deze uitgave zou ik invullen als terugkerende transactie, maar dan op bijvoorbeeld een x aantal weken. En als bedrag hou je dan aan wat je er maximaal aan uit wil geven. Wanneer je dan uiteindelijk de advertentie hebt betaald, corrigeer je dit wanneer je je transacties gaat bijwerken. 
Zo zie je gelijk of je binnen budget bent gebleven of niet. Door het voor een paar weken in te vullen, kun je ook gelijk eens checken wat het adverteren nu heeft gedaan. Een soort van reminder om eens na te lopen hoe goed je advertentie presteert.

Hetzelfde kun je doen met boodschappen. Stel dat je elke week boodschappen doet omdat je personeel en jij samen lunchen. Dan is het slim om hier een budget voor te bepalen. Om vervolgens dit budget elke week als terugkerende transactie in te voeren. Dit kan voor x aantal weken of maanden. Net wat jij wil. Wanneer je dan de transacties bijwerkt zie je gelijk of jullie binnen budget blijven of dat er luxere boodschappen worden gedaan ;-)

Vul alles in waarvan je kunt verwachten dat het gaat komen

Naast advertentiebudget, boodschappen e.d. zijn er meer uitgaven waarvan je weet dat ze gaan komen.Denk aan drukwerk, kantoorartikelen, kado's voor klanten etc. Vul deze verwachtingen in. Zo kun je er altijd rekening mee houden in het sturen op je omzet/geld. Je rekent jezelf op die manier misschien wat armer dan het uiteindelijk wordt. Maar vaak is het juist andersom. We overschatten wat er binnenkomt en onderschatten wat eruit gaat. Better safe then sorry.