Bijwerken - De wekelijkse flow

Bij Fineezy snappen we het belang van financiële controle. Het begint met Voorspellen. Anticiperen op wat er gaat komen. In het 'Voorspellen-tabblad' heb je als je inkomsten en uitgaven voorspeld.

Maar we weten dat onze verwachtingen soms afwijken van de realiteit. Bij de meeste ondernemers gaat er meer uit dan we hebben bedacht. En betalen klanten later dan we hopen. Dit doet wat met je geldstroom. Daarom gebruikt Fineezy het principe 'meten is weten'.

Meten is weten

Je bankrekening vertelt de ultieme waarheid. Het zijn de keiharde feiten. Daarom volgt Fineezy ook je bankrekening.

Samen met Fineezy ontdek jij hoe goed je bent in het voorspellen van je inkomsten en uitgaven.

Hebben klanten daadwerkelijk betaald op de uiterste betaaldatum? En je uitgaven? Komen die overeen met wat er daadwerkelijk op je bankrekeningen is gebeurd? 

Deze wekelijkse routine geeft je niet alleen een goed beeld van hoe je je geld uitgeeft, maar houdt je ook alert op onverwachte uitgaven. En hoe vaak dat gebeurt. Fineezy helpt jou een trend te ontdekken (of een gewoonte).

Vooral in de beginfase van je Fineezy-reis raden we je aan om  wekelijks bij te werken. Het helpt je de tool optimaal te benutten en je geld in de gaten te houden. Zo blijf je altijd één stap voor op je geldzaken. 

Bijwerken en haar functie:

  • In het 'Bijwerken'- scherm breng je de daadwerkelijke gebeurtenissen op je bankrekening up-to-date. Zodat in het Dashboard de donuts zich vullen met de werkelijke omzet die je hebt ontvangen t.o.v. je doel. En hoeveel geld je hebt uitgeven t.o.v. je budget.
  • Het nieuwe banksaldo zorgt voor nieuwe inzichten in het Dashboard. 
  • Het geeft jou een beeld van hoe realistisch je voorspellingen zijn. 
  • Het helpt jou te bedenken hoe het geld nu echt door je bedrijf stroomt
  • Het helpt je te ontdekken hoe snel je klanten betalen. 

Waar 'Voorspellen' helpt je bij het plannen en anticiperen. Laat  'Bijwerken' je zien hoe je de werkelijke financiële gebeurtenissen op je bankrekening zich verhouden tot je verwachtingen. Samen vormen ze een krachtig middel voor optimaal beheer van jouw geld.

In de komende stappen leggen we je uit hoe je het 'Bijwerken -scherm' optimaal benut. Zorg ervoor dat je deze uitleg bij de hand hebt, zodat je de tool effectief kunt gebruiken. 

💡Belangrijk om te onthouden: 
Je gebruikt enkel je bankapp. Niets meer en minder. Je verwerkt letterlijk wat er op je uitgaven- en/of ontvangstenrekening is gebeurd.

Liever niet lezen en samen de schermen stap voor stap doorlopen?: Bekijk dan deze video uitleg en deze video over het nut van bijwerken.