Wat je ziet op het Dashboard

Het Dashboard laat zien hoe je geld stroomt op basis van wat jij hebt ingevuld bij 'Voorspellen'. Alle verwachte Inkomsten en Uitgaven zie je hier terug en in grafieken weergegeven.

Wanneer jij je voorspellingen bijwerkt (in Bijwerken) en de nieuwe banksaldo's invult, krijgen de grafieken een update. Hoe vaker je bijwerkt, hoe meer realtime het dashboard. 

Wat laat het Dashboard zien?


Check hier de video met de uitleg en/of lees hieronder verder.

1. Omzetdoel 

Deze donut laat zien hoever je jij bent met het behalen van je omzetdoel. Je ziet hier welke omzet je écht hebt ontvangen (donderblauw) op je rekening, welke omzet je verwacht voor de komende weken (lichtblauw) en de omzet die je nog moet binnen zien te halen. (nog lichterblauw)

2. Kostendoel

Deze donut laat zien hoever je bent t.o.v. je kostenbudget. Ook hier zie je de uitgaven die al zijn betaald, de uitgaven die je nog verwacht. En wat er nog rest aan budget. 

3. Grafiek Ontvangsten en Uitgaven

Hier zie je de totale Ontvangsten en Uitgaven naast elkaar per week. Je kunt op de staafjes klikken en je komt in de voorspelling terecht op de betreffende week. Zo zie je welke inkomsten en uitgaven het betreft. Deze grafiek laat je ook zien waar de piekmomenten zijn. De uitdaging is om deze eruit te halen aan de uitgaven kant. Zodat je wat meer je uitgaven hebt gespreid. 

4. Saldo Kostenrekening

Hier zie je het verloop van je kostenrekening met het verwachtte banksaldo van het einde van elke week. Dus de huidige week laat ook het saldo zien van zondag. Voor de analisten onder ons 😉Het saldo is (laatst bekende banksaldo + deel van verwachte omzet - de uitgaven van de betreffende week). 

5. Saldo Salarisrekening

Hier zie je het verloop van je salarisrekening. Dit is een meer statische grafiek. Er wordt gekeken naar het laatste saldo dat je hebt ingevuld. Dit wordt vermeerderd met een deel van de verwachte omzet. En op de 'betaaldag' wordt het door jou gewenste salaris in mindering gebracht.

6. Totaal stortingen.

Als je geld stort op je kostenrekening (je rekening aanzuivert) vul je dit bij je uitgaven in als een min bedrag. Fineezy houdt vervolgens bij hoe vaak jij een storting doet. Als je veel moet aanzuiveren dan is het aan jou om te analyseren waarom je dat moet doen. 

7. Kalender

Hier kun  je de weken selecteren die je wilt zien. Je kunt verder vooruit kijken als dat wenselijk is.


Belang van de kostenrekening

De kostenrekening is uiteindelijk de 'thermometer'. Als het daar goed gaat, weet je dat de andere rekeningen zich vullen. Gaat het niet goed? Dan weet je dat er hoe dan ook actie moet worden ondernomen. Lees hier meer over het gebruik van de kostenrekening.